Call: +46 73 074 00 56
asa@bottnainn.se

Det går fort nu, ljuset är på väg tillbaka och snart värms jorden upp så vi kan plantera.

Jag har ibland svårt att fatta att vi har varit här i 6 år nu, kommer så väl ihåg allt byggjobb som Björn gjorde. Nu har vi kommit till det stadiet att några saker behöver uppdateras eller repareras. En sak är klart, vi har alltid något att göra.
Just nu är det rekrytering av sommarpersonal. Vi har dock tur att 4 av våra underbara tjejer från förra sommaren kommer tillbaka, då fattas det bara en och det hoppas jag ska gå bra. Det är dock inte bara vi som söker sommarpersonal, Facebook är fullt med inlägg från alla verksamheter . Problemet är som alltid boende för personal, då allt från skjul till båthus uthyres för minst 1000 kr//natt i högsäsong. Än så länge har vi haft tur att det finns sökande som bor här hela året. Stort tack till er alla som jobbar för att våra gäster ska ha rena och fina rum .

Plantering, ja, jag har tänkt mig att försöka med örter igen. Det går hur bra som helst fram till mitten av juli. Sen blir det för varmt och jag hinner inte vattna två gånger per dag. Men jag ska försöka. Vi behöver allt från salladsblad till mängder av dill och mynta för våra lunchskålar som vi säljer. Skålarna var en stor success förra året. En lunchkasse med sallad, bulle, äpple och dryck kostar 150kr. Passar perfekt att sitta på en klippa eller i en tyst skogsdunge.

Vi har flera olika innehåll att välja på, inklusive en vegansk.
Just detta att sitta mitt i skogen och njuta av tystnaden är mer och mer populärt. De vandringar som finns runt Bottna Inn är relativt oupptäckta. Det innebär att du kan ha skogen för dig själv! Något vi svenskar verkligen behöver lite då och då.

Eller så är det en klippa med havsutsikt som gäller, välj då Valö naturreservat. Risken är väldigt stor att du hittar en plats bara för dig.

Det här var min favoritplats 2023

Det har varit en fantastisk sommar på Bottna Inn. Det var lite oroligt i början med tanke på de höga räntorna och elpriserna, trodde inte att det skulle finnas pengar kvar att åka på semester. Men, så blev det inte. Många har tillbringat en del av sin semester hos oss och de flesta säger att de kommer tillbaka! Det tackar jag innerligt för. Det finns inget bättra än gäster som trivs och vill komma hit igen. Den största orsaken som vi hör mest, är att här är lugnt och avkopplande. Våra gäster sover gott efter att ha utforskat vår underbara trakt.

De besöksmål som har varit mest efterfrågade är: Var kan man bada? Svar: I Bovallstrand finns en fantastisk badplats för alla åldrar.

Hur långt är det till Fjällbacka? Svar Ca 20 minuters bilfärd. MEN inflikar jag , glöm inte att besöka Vitlycke och hällristningarna. Det har varit enormt uppskattat. Det är något vi ska vara väldigt stolta över, vårt UNESCO världsarv. Bronsålders bilder som är över 3500 år gamla! Jag åkte och tittade på de nyupptäckta hällristningarna utanför Fjällbacka. Väldigt svåra att se om de inte var målade.

Nästa fråga kan vara: Kan man ta buss till Smögen? Svar: Inga problem . Buss 862 går bara 300 meter från hotellet och den går varje timme vissa tider på dygnet. Rena storstads tidtabell.

Själv har jag guidat otroligt mycket i år. Det har varit kryssnings båtar i Lysekil, konferens grupper och buss grupper i Fjällbacka och på underbara Tjurpannan. Ett stort nöje att få berätta och visa upp allt som finns här. (Det går ju inte att visa allt på en dag, därför måste man komma tillbaka!)

En vandring i naturreservatet Tjurpannan kan varmt rekommenderas. Det ligger ca 30 minuters bilväg från Bottna Inn och är ett av mina favoritställen. Västkuststiftelsen tar hand om området och har tagit ner alla barrträd.
Utsikten är nu storslagen och nästan övermäktig. Här ser man bergen, havet och inlandsisens framfart väldigt tydligt. Ta med kaffe och sitt på de slätslipade klipporna, men klä er väl. Det blåser!

Nu har vi haft sväng i huset. Tre generationer som alla ville leka, fira, spela musik och äta god mat gästade oss i helgen. Tack för att ni kom! Det var en härlig start på säsongen.

Bords dukning till födelse kalas.

Fototävling:

#NordicWonders2023 Fototävling

Gör dig redo att upptäcka de nordiska underverken! Vi är glada över att presentera vår fototävling, där du kan fånga de unika och underbara sevärdheterna i de nordiska länderna. Från de oländiga kustlinjerna till de pulserande städerna, det finns ingen brist på fantastiska sevärdheter att fånga.

Oroa dig inte om du inte är på landsbygden, eftersom de nordiska underverken finns runt omkring dig. Visa oss hur du hittar skönhet i det vanliga och oväntade, och dela ditt unika perspektiv med världen.

För att delta, ta ett foto av ett nordiskt under och lägg upp det på Instagram med hashtaggen #NordicWonders2023, Tagga vänner du vill bjuda in på detta nordiska äventyr och tagga @bottna_inn.

Vinnaren får en två nätters vistelse på vårt mysiga värdshus, beläget i hjärtat av det nordiska underlandet.

Så oavsett om du är en amatörfotograf eller ett proffs, gör dig redo att utforska de nordiska underverken och dela din vision med oss! Vi ser fram emot att se vad du hittar på. Lycka till!"

Regler:
Du måste vara 18 år eller äldre.
Du kan skicka in upp till tre bilder per person.
Tävlingen pågår till den 1 augusti och vinnaren tillkännages den 5 augusti.
Fotot måste vara ett originalverk som skapats av deltagaren och inte innehålla något upphovsrättsskyddat eller varumärkesskyddat material eller göra intrång i tredje parts rättigheter eller vara genererat av AI.
Genom att delta i tävlingen samtycker deltagarna till att ge Bottna Inn rätten att använda dina bilder i reklamsyfte.
Vinsten är ej överlåtbar och kan inte bytas mot kontanter eller andra varor. Resor ingår ej.

Kriterier för att vinna:
Fotots intresse (40%)
Kvaliteten på bilden (40%)
Engagemang i sociala medier (20 %)
Pris:
Vinnaren får en två nätters vistelse på Bottna Inn under september 2023.
 
Så här går du in:
Lägg upp upp till 3 bilder på Instagram med de nordiska länderna
Tagga @bottna_inn
Tagga, minst 2, vänner du vill bjuda in på detta nordiska äventyr
Använd hashtaggen #NordicWonders2023.
 




 
Kriterier för att vinna:
Fotots intresse (40%)
Kvaliteten på bilden (40%)
Engagemang i sociala medier (20 %)

Är det så att våren är bästa tiden? Kanske, men jag älskar även de andra årstiderna. Än är det lite svalt i skuggan , men solen steker! Vi hade 38 grader i solen på balkongen för ett paqr dagar sedan.

Just nu förbereder vi oss för en släktfest för en 100 åring. Det är alltid kul att se hur familjer kommer tillsammans över generationerna och alla har något att berätta. 100 år tillbaka, det blir 1923. Året då Liseberg öppnade, BBC startade radiosändningar, tyska inflationen ökar, kvinnor förbjöds i Vasaloppet,(upphörde 1981), 400 år sedan Gustav Wasa tågade in i Stockholm .
Ibland undrar jag vad vi kommer att komma ihåg av idag?

Till våren hör naturligtvis vårstädning! Vi fejar intensivt, allt ska tvättas, dammas, vädras och fixas. Vi har byggt om receptionen och om jag får säga det själv, så ser det otroligt fint ut. Nästan allt har vi gjort med återvunnet material.

Önskar vi på Bottna Inn

Mars har inte bjudit på någon sol än, tvärtom är det snö och frost. Vi lääängtar till våren. Men till påsk ska den nog vara här. I väntetiden jobbar vi för fullt med att förnya receptionen. Det är så spännande att se hur små förändringar kan göra stor skillnad. Våra idéer om en ny reception gick från markeringar på golvet till detta.

Vi har nu tackat av säsongen 2022 och stänger igen. Vi öppnar till påsk 2023. Det är dels de höga energipriserna som gör det omöjligt för oss att hålla öppet över vintern plus att det inte går att anställa personal. Det har varit det svåraste i år. Personalbristen innebär att vi inte har kunnat ha restaurangen öppen och vi vet inte i dagsläget hur det kommer att se ut nästa sommar. Om det är någon som känner för att driva en restaurang, hör av er!!!

Vi tackar alla underbara gäster som besökt oss och hoppas att vi ses snart igen. Ta hand om er i vinter.

19 oktober 2022
Även om hotellet är stäng, så smider vi underbara planer. Just nu är det konsthantverks vandring runt Bottnafjorden som planeras. I år blir det den 29 och 30 oktober. Se mer här.
Många arbetar hemifrån och vill gärna ta emot besökare i sina ateljéer, nu har ni chansen att möte dom. Här är kartan. Det kommer att ta två dagar att se allt. Välkomna

10 oktober 2022

Vi har nu tackat av säsongen 2022 och stänger igen. Vi öppnar till påsk 2023. Det är dels de höga energipriserna som gör det omöjligt för oss att hålla öppet över vintern plus att det inte går att anställa personal. Det har varit det svåraste i år. Personalbristen innebär att vi inte har kunnat ha restaurangen öppen och vi vet inte i dagsläget hur det kommer att se ut nästa sommar. Om det är någon som känner för att driva en restaurang, hör av er!!!

Vi tackar alla underbara gäster som besökt oss och hoppas att vi ses snart igen. Ta hand om er i vinter.

28 september

Vädret har vänt och nu är det blött. Det har regnat i 3 dagar, mycket välbehövligt. Tyvärr är det även mörkt på morgonen. Hela sommaren har jag gått upp kl 06,00 och solen har välkomnat mig, men inte idag. Det är kolsvart ute.
Mycket tid går nu till att planerar för 2023. Vi välkomnar fler och fler grupper och erbjuder nu flera utflyktspaket. Konstpaketet innehåller bl a en introduktionskurs till akvarellmålning hos en kustnära konstnär. Allt ingår, instruktion och material. Kanske är detta er nya hobby? Sen tar vi oss runt Bottnafjorden och besöker utställningar både inne och ute i naturen.
Hav och miljöpaketet innehåller besök på Sveriges enda marina återvinning central, där vi ser vad gamla nät och tampar kan återanvändas till. Information om tång och algers användning i industrin. Vi smakar även på annorlunda havsmat. Det är många som är passionerade över nya användningsområden för vår salta hav. Kom och lär er mer!
Paketen är tillgängliga från april 2023. Mer på hemsidan.

27 august och det är bröllop på gång.

Fjärde bröllopet på lika många helger i augusti. Vädret är fortfarande varmt, mellan 22-27 grader! Helt fantastiskt. Det blir många sena nätter med mycket musik i området. Jag klagar inte, tvärt om. det är kul att det är saker på gång. snart blir det tyst och då saknar jag er alla.

Det blir stora bröd och bullbak just nu, Vi har fått äran att ta emot tyska buss turister och bjuda på hembakade kanelbullar och svenskt kaffe. Det har varit väldigt uppskattat.

Hej

Det var länge sedan! Nu är det helt plötsligt 5 juni 2022
Jag skäms lite, men det har varit en händelserik vår. Men nu är det sommar och huset är igen fullt med underbara gäster. Jag trivs med alla kommentarer, båda bra och mindre bra. Vi har fått lite kommentarer om vårt hållbarhets tänk, som jag tänkte dela med er. En pappa till ett fotbolls gäng, var mycket imponerad av att vi använder mycket återvunnet material i vår inredning. Min son, Björn, är fenomenal på att se möjligheterna med gamla saker och material. Bla har han gjort fina bänkar i rummen att lägga bagaget på.

Materialet till bänken låg i en väninnas trädgård i flera år och når hon skulle flytta frågade hon om vi ville hjälpa henne då de var blytunga. Nu är de fina bänkar i våra gästrum. Hon hade även en hel del gamla stålrör och de blev ben till bänkarna. De fina kopparna och glasen är loppis fynd. Många av våra gäster uppskattar den personliga looken. Men, inte alla. Förra veckan hade vi ett österrikiskt par och de var inte imponerade av vår loppis mentalitet. Av den ena gästen fick vi 10 på Booking.com och den andra gav oss 5. Det är svårt att göra alla glada, men jag försöker.

Hållbarhet är dock mycket viktigt för oss, jag tänker visa mer saker som jag tycker är fint i vårt hus och berätta var de kommer ifrån. Tack för idag, nu är det incheckning av nya underbara gäster.

10 december 2021

Vi har snö, massor med snö. Allt är vitt och kallt, som mest har vi haft -9. Det är ganska ovaligt för att vara så tidigt på vintern. Sverige är fantastiskt med sina säsonger, -9 nu och i augusti var det nästan 30 grader varmt. Lite svårt att tänka sig nu nar jag ser ut på landskapet i helvit vinterskrud.

Coronan har inte gett sig utan tvärt om, nu är det omicron som ser ut att förändra alla våra julplaner. Restaurangena har det väldigt svårt på vintern i vanliga fall men nu....
Jag undrar om alla kommer att klara en våg till av pandemin. Ingen vet, men vi förbereder oss för att kunna fortsätta ta emot gäster på ett så säkert sätt som möjligt. Frukostrummet kommer att expandera till övervåningen, 150m2 för 24 gäster innebär att man inte behöver vara nära. Plus att man kan fortfaarande sitta ute på vår fantastiska terass eller utanför sitt eget rum.
Vi håppas ni kommer och besöker oss nästa sommar om ni är friska.
Ta hand om er och God Jul

26 augusti

Sommarsäsongen är kanske över och jag har tid att skriva lite på hemsidan, men vi har inte slutat med aktiviteter. Nu börjar vi höstvandra runt Bottnafjorden. Tillsammans har vi arrangerat vandringar varje söndag i 6 veckor. Vi kallar det Bottnafjorden året run- vandra in hösten. Programmet ligger på Facebooksidan : https://www.facebook.com/Bottnafjorden . Första vandringen är nu på söndag i Tossene. Alla vandringar är avgiftsfria. Jag hoppas ha tid att besöka deras grönsaksmarknad och vara med på en guidad vandring.
Den 19 september är det dags för en vandring från Bottna Inn till Evja Folkets Hus. Vi kommer även att ha våffelkaffe på Bottna Inn för de som inte vill vandra. Kom och se vårt fina lilla hotel. Jag öppnar upp ett par rum så ni kan se skillnaden från vandrarhems tiden och nu.

Vandring är inte den enda aktiviteten, kulturen blomstrar nu. Gerlesborgsskolan och KKV har båda intressanta utställningar på gång. KKV har en utställninga som börjar den 21 augusti med stipendiaterna Erik Funck, Maja Bakken och Adam Haugbak. Utställningen pågår till 5 september, öppet onsdag-söndag 12-17.

Geerlesborgsskolans utställning GIBCA den 3 oktober sammanfaller med en vandring av Jesper, författaren av boken om Gerlesborg. Den måste jag gå med på, Jesper är en underbar berättare. Deras Facebook sida är https://www.facebook.com/GerlesborgsskolanGerlesborg-School-of-Art-123877600961027

16 augusti

Tiden går fort när man har mycket att göra. Det har varit en fantastisk sommar med många underbara gäster som hittat till oss. Vädret har även det varit soligt och varmt.

Jag tror aldrig jag har sett så mycket folk i Hamburgsund och Bovallstrand som detta år. Många har hittat hit och det är vi väldigt glad för. Vi kommer att sakna er när höstmörkret faller! Men ärligt talat är jag glad och lättad att det inte blev samma som förra året. 2020 var en kort och intensiv säsong, 2021 blev en lång och intensiv säsong. Bottna Inn har varit fullbokat från början av maj till idag. Snart blir det mindre gäster men nu kommer många vandrare och cyklister hit. En lugnare tid med gäster som stannar längre och njuter av naturen och maten vi har att bjuda på. Apropå maten, räkorna var rekord dyra i år, priset var 599 kr /kg och havskräftorna 625kr/kg. Dels på grund av det varma vädret och dels på grund av extrem hög efterfrågan. Vår skaldjurstallrik blev därför tyvärr dyr. Kom nu på hösten och njut av fantastiska skaldjur till normala priser. Nu kan man passa på att frossa!

Tossena har sin fina grönsaksmarknad och även där är det rekort besök. Alla har nu hittat till lokalodlarnas försäljnings plats. Här finner man lokalt odlade produkter och underbara hantverk. Landsbygden lever och har mycket att erbjuda. Gårdsbutikerna Bergs gård och Utängs visar upp lokala matprodukter, med ekologiskt och hållbar produktion.

De 140 Linderödsgrisarna på Bergs gård lever ett ute liv i fin miljö. Percy säljer de finaste fläskkött man kan köpa. Mycket enrisröker han och får fram de mest underbara smaker. Rökt skinka och rökt karre är mina favoriter. Då jag bott i England i många år saknar jag den tjocka fina baconet som serveras till all English breakfasts. När jag frågade Percy om han kunde salta in English eller Danish bacon som det kallas i England! Blev svaret javisst, nu säljer han Danish bacon till hela bygden. Är det enda stället i Sverige man kan få riktig bacon? Kanske.

Johanna Nylens bageri på Utgårds är en annan succé story. Hon förser nu hela bygden med hantverks producerat bröd, hon och hennes far odlar spannmål som hon sedan förädlar till fina surdegsbröd, bullar och andra bakverk. Mina egna surdegsbröd håller kanske inte samma standard, men är bakade av mina flinka händer varje dag till frukost buffen på Bottna Inn. Varmt nybakat bröd är oslagbart gott.

På tal om det , det är dags att baka ut morgondagens bröd och sätta det på långjäsning över natten. Sov gott vart ni än är. En dag kanske ni kommer och sover på Bottna Inn. Välkomna året runt. Åsa

12 juni 2021

Äntligen sommar! Det är 23 grader varmt och de första jordgubbarna är här.

Svenska söta jordgubbar

Vi har börjat att sälja Rödsgubbens jordgubbar från igår och kommer att fortsätta ca 4 veckor fram. De är så himla goda. Jag får hålla fingrarn i styr annars äter jag upp rubbet!
Havet har även det börjat att värmas upp, badtemperaturen var 20 grader igår. Än är det inte många maneter utan det är skönt i vattnet.
På parkeringen framför hotellet har jag börjat med Loppis, eller cirkulär ekonomi! Här kan man lämna saker och någon annan kan sen få nytta av det, varför slänga saker som det fortfarande finns liv i?

23 maj 2021

Söndag och regn, men varmt. Bönderna är nog nöjda. allt växer som ogräs, maskrosorna inkluderat. Jag bakar för fullt och mitt grova surdegsbröd är favoriten hos gästerna. Det är även mitt favoritbröd, det är så långt från fabriks bakat vitt bröd man kan komma. Brödet tar 3 dagar att baka, mesta tiden är dock bara jästid.
Vi har även öppnat loppis på parkeringen, dels för att jag har mycket som inte längre används och dels för att vara del i den lokala cirkel ekonomin. Det är många som lämnar in saker här och jag tar lite betalt för att någon annan ska kunna använda det . Kläder kostar mellan 20-40 kr och det innebär att många kan uppdatera sin garderob inför sommaren. Det som är "gammalt" för en, är "nytt" för någon annan. Många letar böcker att läsa på semestern så det går att fynda här, 3 böcker för 10 kr. Lämna gärna era "gamla " böcker här. Kastruller, vaser och verktyg kan vi erbjuda. man kan hitta riktiga skatter hos oss. 🙂
Vi har inlett ett samarbete med Bergs Gård, hem för över 100 frigående Linderödsgrisar. Percy kallröker bacon! Underbart gott. Vår frukostskinka kommer från Bergs gård, jag lovar, den är mums.

10de maj 2021

Äntligen lite värme, det måste ha varit en av de kallaste våren på många år. Idag är det dock vår i luften och Kristi Himmelsfärd helgen ska bli varm och solig. Huset är nästan fullbokat med konstintresserade och vandrare. Alla har beställt middag så vi kommer att ha fullt upp. SÅ ROLIGT! Det är så det ska var, ett tomt hus mår jag inte bra av.
Maten denna helg blir färska havskräftor och färsk fisk från Bovalls fisk. Lina säljer underbar "havsmat" i alla dess former. Om jag får tag på lokal rabarber, blir det rabarberpaj till efterrätt. Mums. Vi har två rum kvar så kom och hälsa på. Välkomna.

Mars 2021

Solen skiner och det är minus 4 grader. Snart är det vår, men inte riktigt än. Idag kom det mer byggmaterial, vi ska nu göra fint utanför bastun. Än så länge har det varit ett förrådsutrymme för utemöblerna. Från och med påsk ska vi kunna erbjuda bastu och en skön uteplats för våra gäster. Vi undersökte om det gick att få hjälp från turistrådet med detta projekt , men tyvärr är det för litet. Minimi ansöka skulle vara på flera hundratusen, helst en 1 miljon eller mer. Då man måste lägga 50% själv var det helt uteslutet för oss. Nu blir det Björn som bygger fint med minimala medel. Det kommer att bli toppen! Han kan.
Jag ser fram emot att visa upp uteplatsen för er till våren.

Själv fortsätter jag med hemsidan, den kraschade för ca 1 månad sen och nu bygger jag upp den sida för sida. Jag hoppas att den ger er lite information om vad man kan förvänta sig om man kommer hit och besöker oss. Det är så förunderligt vackert. Den 6 mars hade vi en solnedgång som var det finaste jag någonsin sett. Hela mitt Facebook flöde var full med bilder på solnedgången utefter hela kusten, alla var ut och fotade, även jag.

23 februari Snön är borta och det är 12 grader varmt. Det svänger vilt. snart är det påsk och då blir det KVIRR. Konstvandring i norra Ranriket. det mesta blir digitalt men ni kan besöka oss ändå. Vi har öppet som vanligt och erbjuder café hela påsken. Vi planerar även att öppna en butik som säljer lokala matvaror , bröd och konst. Mer kommer....

Februari 2021 Snö och -12! Helt fantastiskt att se riktig vinter! Jag njuter.
Ett helt nytt år framför oss. Jag ser försiktigt framåt och hoppas som alla andra att vaccinet fungerar och att vi kan planera lite inför vår och sommar.
Här på Bottna Inn har vi öppet året runt! Ute är det -12 grader på nätterna men inne hos oss är det varmt och gott.
Västkusten är magiskt vacker i is skrud. Det är ett par år sedan som havet frös till, men nu kan man gå på havet i Fjällbacka. Sjöräddningen är ute och patrullerar isfisket med svävare. https://www.facebook.com/photo?fbid=10158464356379713&set=pcb.3405096576263262
En promenad på Smögenbryggan i vintersolen kan rekommenderas, ingen större trängsel. Visit Smögens facebook sida visar det aktuella läget, https://www.facebook.com/VisitSmogenSotenas
Nordens Ark har haft en rekord vinter, många söker sig hit för att kunna se djuren och promenera utomhus. https://nordensark.se/nyhetsarkiv/rekordmanga-besokare-i-januari/

Boka in er på Bottna Inn så berättar jag mer. Alla våra rum har egen ingång och dusch och toalett. Frukost med gott om rum eller serverat på rummet.

Välkomna

28 december 2020

Snart slut på 2020 och tid att välkomna 2021. Så hur blev 2020 till slut?

Ett mycket omtumlande år är min sammanfattning. När Covid-19 kom till Sverige i början på året var jag inte beredd på dess effekter. Våren blev mycket stilla och tyst, reserestriktioner innebar att man inte skulle resa utanför hemorten. Men när sommaren kom var vi redo och kunde tacksamt ta emot resenärer från hela Sverige. Många som aldrig har varit på västkusten kom och njöt av allt vi har att erbjuda. Familjer och äldre kände sig hemma hos oss, vilket jag är innerligt tacksam för. Det är det vi vill!

Vårt centrala läge i norra Bohuslän innebar att många stannade längre än de bokat. Vi är mitt emellan Smögen och Fjällbacka. Nordens Ark och Vitlycke. Skog och hav. Här finns något för alla.
Jag kan arrangera båtturer i Fjällbacka, även kallad "Världens vackraste skärgård".

Till våren 2021 samarbetar vi med konstskolan Gerlesborgskolan för akvarell kurser hela maj . Tänk att lära sig mer om akvarellmålning samtidigt som man njuter av underbar natur och de bästa skaldjur havet kan erbjuda.
Visste ni att paret Mannermans träffades på Gerlesborgskolan?

Soteleden erbjuder de vandringssugna en spektakulär upplevelse, min favoritsträcka är Ramsvikslandet med "mjuka" klippor att vandra över. Vill man gå hela leden, tar det 3-4 dagar med ca 18 km/dag över berg och skog. Vi kan erbjuda transport till de olika sträckorna. Middagen väntar när ni kommer tillbaka till Bottna Inn. Vandringspaket med helpension finns för mellan 850-950 kr/person i delat dubbelrum, april-juni och 15 augusti-oktober

30 augusti

Augusti har varit underbar, varmt och soligt och många underbara gäster. Vi har sett över våra lånecyklar och har nu 10 st som är OK. Hjälmar och västar finns, så kom och ta en tur i vår vackra natur. Skogarna är fulla av svamp och blåbär, jag köpte just blåbär på Tossene marknad igår. De smakade gott! Tossene byalag har marknad varje helg i september. En chans för alla hemodlare att sälja det de inte själva kan konsumera. En chans för oss som inte kommer ut i skogen att smaka på naturens gåvor. Sotelend går i närheten av Tossene och att vandra på Soteleden kan ta ett par timmer eller tre dagar, man väljer själv. Vill ni vandra på Soteleden kan jag arrangera transport till och från Bottna Inn för 2-4 personer. Övernattning från 445 kr per person inklusive frukost , med middag och lunch paket 850kr/person.

30 juli 2020 Covid-19 härjar över hela världen och ingen vet om Sverige har gjort rätt eller fel. Vi börjar alla inse att detta är något som inte kommer att gå över snart, utan detta är det nya normala. Naturligtvis undrar man hur detta nya normala kommer att utvecklas men just nu anpassar vi oss. Stort tack till er alla som besökt oss i sommar!!!!! Ni har räddat oss.

Hotellet har varit fullbokat hela juli och vi ser fram emot fler besök i augusti och september. Ni som har besökt oss har haft många olika orsaker till att ni valde att komma hit. Många familjer kommer för att besöka Nordens Ark och inser att vi är bara 12 minuters bilväg bort. Våra nya familjerum har varit väl använda. Några av er vill äntligen besöka släkten men inte bo hos dom, utan ni väljer att bo här. Tack. Några har även sagt att familjen och släkten kommer på besök och då flyttar ni ut! Några säger att de aldrig varit på västkusten och nu är det dags. Vi har mycket att erbjuda även om sommarvädret har varit omväxlande. Hösten är på gång, och då blir det fint väder. Så fort skolorna är igång blir det varmt, det tror jag på. Det är kanske tid att ta familjen till västkusten på helgerna?. Vi serverar middag på beställning, en skaldjursbuffe? Inga problem, Räkor, havskräftor, musslor och ostron  är de bästa i världen.Jag bakar brödet.  I slutat av september blir det hummer, vad blir priset för första hummern iår? Serveringstillstånd har vi.  Fundera inte på saken, boka! Välkomna Åsa

5 juni 2020 Tänk så fort det kan ändra sig. Det är nu juni och hela världen har förändrats med spridningen av Covid-19. Våren har varit helt utan gäster, alla bröllop, födelsedagsfester mm avbokade. Alla utländska gäster avbokade. Idag har vi fått information om att de svenska myndigheterna släpper på reserestriktionerna inom Sverige den 13 juni. Vad kommer det att innebära? Kommer det besökare till Bohuslän? Eller är man orolig och stannar hemmavid? Kommer ni till oss så ska vi göra allt vi kan för att ni ska känna er trygga. Vi tvättar händerna (och alla områden av huset ) ofta. Handsprit och handskar finns. Alla rum har egen ingång, man behöver inte trängas med någon. Nu hoppas jag att ni kommer och ser hur fint det har blivit på den gamla sågen. 80% är nu renoverat. Resten får vänta till vi ser hur det går med Covid-19. Kom och besök oss!

Åsa

Så såg det ut när vi köpte huset 2017

Bottna Inn byggdes på 1940 talet och var då en industriell kvarn och såg. På 70-talet blev det ett vandrarhem med 70 bäddar. Min son och jag köpte huset i november 2017 och har renoverat delar av huset till ett modernt hotell, nu har vi 9 rum, alla med privat dusch och toalett. Vintern 2019-20 har vi grävt ner kommunala avloppsledningar och äntligen asfalterat vägen in.

Covid -19 har gjort framtiden lite osäker för oss men vi tror på Bohuslän och att våra gäster hittar hit. Alla våra rum har utgång ut i friska luften, inga korridorer, alla rum har tillgång till uteplats. Vi är bara ett litet hotell och det innebär att det finns gott om plats.

© Copyright 2024 Bottna Inn - All Rights Reserved
Translate »
Call Now Button linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram