Cecilia Holmgren

Cecilia Holmgren

Jag målar gärna utifrån de bilder jag bär med mig sedan barndomen eller som gjort intryck på mig av någon anledning. Det händer att jag blandar in människor i olika situationer när jag tycker att det tillför bilden något. Tycker mycket om det gamla, slitna –bortkastade saker med en historia.

Sedan barnsben och numera den största delen av min fritid bor jag i Långekärr, vid Bottnafjorden. Under 70 talet arbetade jag vid Gerlesborgsskolans kök samt stod modell på konstskolan. Under årens lopp har jag mest tecknat och först under senare delen i livet återvänt till akvarellen som medium. Bor idag i Göteborg, där jag arbetar som specialpedagog på Barnsjukhuset, och använder mig mycket av skapande verksamhet tillsammans med barnen och ungdomarna.

Min konstnärliga utbildning är grundläggande konstnärlig orienteringskurs på Gerlesborgsskolan 1974, estetisk inriktning under gymnasietiden, kroki och modellteckning på Dômens konstskola i Göteborg, teckningskurs på KV´s konstskola i Guldheden samt olika kortare kurser bland annat för Christina Ärlestig (oljepastellkrita), Monica Månsson, Lars Holm och Hasse Karlsson (akvarell).

Mina kontaktuppgifter är:

Långekärrsvägen 57,

457 48 Hamburgssund

cissih59@gmail.com

073-6924680