28 december 2020

Snart slut på 2020 och tid att välkomna 2021. Så hur blev 2020 till slut?

Ett mycket omtumlande år är min sammanfattning. När Covid-19 kom till Sverige i början på året var jag inte beredd på dess effekter. Våren blev mycket stilla och tyst, reserestriktioner innebar att man inte skulle resa utanför hemorten. Men när sommaren kom var vi redo och kunde tacksamt ta emot resenärer från hela Sverige. Många som aldrig har varit på västkusten kom och njöt av allt vi har att erbjuda. Familjer och äldre kände sig hemma hos oss, vilket jag är innerligt tacksam för. Det är det vi vill!

Vårt centrala läge i norra Bohuslän innebar att många stannade längre än de bokat. Vi är mitt emellan Smögen och Fjällbacka. Nordens Ark och Vitlycke. Skog och hav. Här finns något för alla.
Jag kan arrangera båtturer i Fjällbacka, även kallad “Världens vackraste skärgård”.

Till våren 2021 samarbetar vi med konstskolan Gerlesborgskolan för akvarell kurser hela maj . Tänk att lära sig mer om akvarellmålning samtidigt som man njuter av underbar natur och de bästa skaldjur havet kan erbjuda.
Visste ni att paret Mannermans träffades på Gerlesborgskolan?

Soteleden erbjuder de vandringssugna en spektakulär upplevelse, min favoritsträcka är Ramsvikslandet med “mjuka” klippor att vandra över. Vill man gå hela leden, tar det 3-4 dagar med ca 18 km/dag över berg och skog. Vi kan erbjuda transport till de olika sträckorna. Middagen väntar när ni kommer tillbaka till Bottna Inn. Vandringspaket med helpension finns för mellan 850-950 kr/person i delat dubbelrum, april-juni och mellan 15 augusti-oktober

30 augusti

Augusti har varit underbar, varmt och soligt och många underbara gäster. Vi har sett över våra lånecyklar och har nu 10 st som är OK. Hjälmar och västar finns, så kom och ta en tur i vår vackra natur. Skogarna är fulla av svamp och blåbär, jag köpte just blåbär på Tossene marknad igår. De smakade gott! Tossene byalag har marknad varje helg i september. En chans för alla hemodlare att sälja det de inte själva kan konsumera. En chans för oss som inte kommer ut i skogen att smaka på naturens gåvor. Sotelend går i närheten av Tossene och att vandra på Soteleden kan ta ett par timmer eller tre dagar, man väljer själv. Vill ni vandra på Soteleden kan jag arrangera transport till och från Bottna Inn för 2-4 personer. Övernattning från 445 kr per person inklusive frukost , med middag och lunch paket 850kr/person.

30 juli 2020 Covid-19 härjar över hela världen och ingen vet om Sverige har gjort rätt eller fel. Vi börjar alla inse att detta är något som inte kommer att gå över snart, utan detta är det nya normala. Naturligtvis undrar man hur detta nya normala kommer att utvecklas men just nu anpassar vi oss. Stort tack till er alla som besökt oss i sommar!!!!! Ni har räddat oss.

Hotellet har varit fullbokat hela juli och vi ser fram emot fler besök i augusti och september. Ni som har besökt oss har haft många olika orsaker till att ni valde att komma hit. Många familjer kommer för att besöka Nordens Ark och inser att vi är bara 12 minuters bilväg bort. Våra nya familjerum har varit väl använda. Några av er vill äntligen besöka släkten men inte bo hos dom, utan ni väljer att bo här. Tack. Några har även sagt att familjen och släkten kommer på besök och då flyttar ni ut! Några säger att de aldrig varit på västkusten och nu är det dags. Vi har mycket att erbjuda även om sommarvädret har varit omväxlande. Hösten är på gång, och då blir det fint väder. Så fort skolorna är igång blir det varmt, det tror jag på. Det är kanske tid att ta familjen till västkusten på helgerna?. Vi serverar middag på beställning, en skaldjursbuffe? Inga problem, Räkor, havskräftor, musslor och ostron  är de bästa i världen.Jag bakar brödet.  I slutat av september blir det hummer, vad blir priset för första hummern iår? Serveringstillstånd har vi.  Fundera inte på saken, boka! Välkomna Åsa

5 juni 2020 Tänk så fort det kan ändra sig. Det är nu juni och hela världen har förändrats med spridningen av Covid-19. Våren har varit helt utan gäster, alla bröllop, födelsedagsfester mm avbokade. Alla utländska gäster avbokade. Idag har vi fått information om att de svenska myndigheterna släpper på reserestriktionerna inom Sverige den 13 juni. Vad kommer det att innebära? Kommer det besökare till Bohuslän? Eller är man orolig och stannar hemmavid? Kommer ni till oss så ska vi göra allt vi kan för att ni ska känna er trygga. Vi tvättar händerna (och alla områden av huset ) ofta. Handsprit och handskar finns. Alla rum har egen ingång, man behöver inte trängas med någon. Nu hoppas jag att ni kommer och ser hur fint det har blivit på den gamla sågen. 80% är nu renoverat. Resten får vänta till vi ser hur det går med Covid-19. Kom och besök oss!

Åsa

Bottna Inn byggdes på 1940 talet och var då en industriell kvarn och såg. På 70-talet blev det ett vandrarhem med 70 bäddar. Min son och jag köpte huset i november 2017 och har renoverat delar av huset till ett modernt hotell, nu har vi 9 rum, alla med privat dusch och toalett. Vintern 2019-20 har vi grävt ner kommunala avloppsledningar och äntligen asfalterat vägen in.

Covid -19 har gjort framtiden lite osäker för oss men vi tror på Bohuslän och att våra gäster hittar hit. Alla våra rum har utgång ut i friska luften, inga korridorer, alla rum har tillgång till uteplats. Vi är bara ett litet hotell och det innebär att det finns gott om plats.

Vi kommer i sommar att servera mat på vår vackra terrass med utsikt över Bottnafjorden. Maten är lokalproducerad och ekologisk så mycket som möjligt. Fisk och skaldjur ska alltid finnas. Även vår vinlista är ekologisk, dock inte lokalproducerad! Förboka om ni vill äta hos oss.

 Det finns mycket kvar att göra och det ska bli spännande att se utvecklingen.

Vi strävar efter att bygga upp en verksamhet för besökare och lokalbefolkning. Då jag har arbetat på Fjällbacka turistinformation i 4 år och är auktoriserad Bohuslän guide får alla våra gäster mängder med information om de bästa platserna att besöka när de kommer till oss.

Välkomna till Bottna Inn

Åsa och Björn Cunniff

Du kan boka ett rum direkt här eller se fler bilder på vår sida om rum.