När jag skriver detta i tidig februari, stormar det utanför fönstren. Det är perfekt att sitta inne och uppdatera hemsidan för 2020.

Jag ser fram emot sommaren. Vi öppnar hotellet i början på maj 2020. Detta efter att stora renoveringar har gjorts på många rum och även parkeringen.

Men det var lite information om 2020 som jag skulle skriva.

Inköpsföreningen i Bottna Gerlesborg har 20 års fest den 29 februari. http://bottnafjorden.se/inkopsf/wp/ När det gäller att handla hållbart och lokalt så är Inköpsföreningen en förebild. Nu har man även starta en REKO ring. Vi ser fram emot detta med spänning.
Torsdags eftermiddagar är Cafe Olivia öppet för torsdags soppa 17,30 19,00.
25 februari är det semmelcafe med vår lokala bagare Johanna Nylen.

KKV har som alltid sin sommar utställning hela sommaren. Normalt öppnar utställningen vid midsommar. Kursprogrammet finns på https://kkv-b.se/category/kurser/. I sommar är det stenkurs 13-22 juli .

Nordens Ark är öppet året om https://nordensark.se/ 10-23 februari har det ett speciellt sportlovs program.

Smögen har alltid varit ett fantastiskt utflykts mål. Att bara vandra på bryggan och sen äta en räkmacka kan tyckas vara nog. Det finns dock mycket mer att se och göra i Smögen. Höstens största upplevelse är ljusinstallationerna på bryggan i höstmörkret. Klä er väl och kom för en spektakulär upplevelse. Island of light gick av stapel 13-15 september 2019.  http://islandoflight.se/sv/hem-2/ Datum för 2020 är inte publicerat än.

I Smögen kan man ta flera båtturer. En räkkryssning genom Sotekanalen med Göran Hahne och besättning hör sommaren till. http://www.soten.se/ . 

Sotekanalens dag går av stapeln  lördag  7de juli. För datum 2020 se https://www.facebook.com/Sotekanalensdag/ En folkfest för hela familjen.

En tur till Hållö fyr och vandrarhem kan göras med Hållö expressen, http://www.halloexpressen.se/?ID=2. Kom tidigt, det brukar vara många som vill åka om vädret är fint.

Icebug race från Bohus Malmön till Ramsvikslandet går av stapeln i 4-6 september 2020. https://icebugx.com/xperience-bohuslan/. Ramsvik är bara 12 km från Bottna Inn. Buss 860 går förbi Ramsvikslandet och avslutar på Smögen. Tidtabell finns på reseplanneraren . https://www.vasttrafik.se/reseplanering/reseplaneraren/

För lättare vandringar finns Bottna lederna. Bottna hembygdsförening med framförallt arbete av Leif Karlsson har kartlagt och underhållit 3 mycket fina leder med start från Bottna Sockenstuga . http://www.bottna.se/vandringsleder/

lAlt från 4 km till 7,5 km genom skog och upp på bergen för en underbar utsikt över Bottna fjorden och kulturlandskapet.

Kanske ta en promenad på Soteleden/Kuststigen i vårt område? https://www.vastsverige.com/sotenas/artiklar/artiklar-se–gora/fakta-soteleden-sv/.  Europas nordligaste bokskog är en del av etapperna. På våren och sommaren en lövad kyrka med mossbelagd matta. Helt magiskt!Anneröds naturreservat . https://www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland/besoksmal/naturreservat/annerod-hogsam.html

Sollidens handelsträdgård har flera tema dagar på året. https://solliden.nu/ Vad sägs om en berättardag om Chili? 27 mars 2020 15,00-17,00.

Kalles cup går av stapeln veckan efter midsommar. Bottna Inn är perfekt placerat för övernattning för släkten som vill heja på ungdomarna.

Musik festivalen Amaze går av stapeln den 25 juli. Vi har direkt bussförbindelse med Smögen.Se reseplaneraren och buss 860

20 km norr om oss har vi fantastiska Fjällbacka.  Ingrid Bergman älskade Fjällbacka skärgård, Camilla Läckberg skrev 10 mordmysterier baserade här. Lars Lerin köpte sommarhus i Skärgården. Vad är det som fascinerar? Kom och se för dig själv. Jag kan inte beskriva. Men jag kan visa på en guidad tur. Vår och höst tar jag gäster runt på en guidad promenad och berättar om Fjällbacka. Allt från granit, religion, Bergman och mord av Läckberg. Kontakta mig, asa@fjallbackainfo.se.

25 km norr om oss finner ni hällristningarna i Vitlycke. Ett UNESCO världsarv med ristningar från Bronsåldern.  Ingen vet exakt vad de betyder, det innebär att alla kan låta fantasin flöda och hitta sin egen uppfattning. Varför ristade man? Vem ristade? Hur lång tid tog det?

Frågorna är många.

Som ni ser finns det mycket att se och göra i området kring Bottna Inn. Vi är ett utmärkt litet hotell att bo på och göra utflykter från. Kom och bo hos oss i våra nyrenoverade rum. Alla med egen dusch och toalett. Kök finns på övervåningen i samlings lokalen. Alla har tillgång till köket som är fullt utrustat. Här kan ni förvara och laga mat. Det finns stor TV och ett bibliotek med böcker med blandat utbud. En hel del om Bohusläns historia då jag är guide och områdets historia fascinerar mig. Jag skriver en ny sida om historien och historiska sevärdheter i området. Nog för idag

Välkomna

Åsa  och Björn