Vad händer i Bottna 2020

30 juli 2020 Covid-19 härjar över hela världen och ingen vet om Sverige har gjort rätt eller fel. Vi börjar alla inse att detta är något som inte kommer att gå över snart, utan detta är det nya normala. Naturligtvis undrar man hur detta nya normala kommer att utvecklas men just nu anpassar vi oss. Stort tack till er alla som besökt oss i sommar!!!!! Ni har räddat oss.

Hotellet har varit fullbokat hela juli och vi ser fram emot fler besök i augusti och september. Ni som har besökt oss har haft många olika orsaker till att ni valde att komma hit. Många familjer kommer för att besöka Nordens Ark och inser att vi är bara 12 minuters bilväg bort. Våra nya familjerum har varit väl använda. Några av er vill äntligen besöka släkten men inte bo hos dom, utan ni väljer att bo här. Tack. Några har även sagt att familjen och släkten kommer på besök och då flyttar ni ut! Några säger att de aldrig varit på västkusten och nu är det dags. Vi har mycket att erbjuda även om sommarvädret har varit omväxlande. Hösten är på gång, och då blir det fint väder. Så fort skolorna är igång blir det varmt, det tror jag på. Det är kanske tid att ta familjen till västkusten på helgerna?. Vi serverar middag på beställning, en skaldjursbuffe? Inga problem, Räkor, havskräftor, musslor och ostron  är de bästa i världen.Jag bakar brödet.  I slutat av september blir det hummer, vad blir priset för första hummern iår? Serveringstillstånd har vi.  Fundera inte på saken, boka! Välkomna Åsa

 

5 juni 2020 Tänk så fort det kan ändra sig. Det är nu juni och hela världen har förändrats med spridningen av Covid-19. Våren har varit helt utan gäster, alla bröllop, födelsedagsfester mm avbokade. Alla utländska gäster avbokade. Idag har vi fått information om att de svenska myndigheterna släpper på reserestriktionerna inom Sverige den 13 juni. Vad kommer det att innebära? Kommer det besökare till Bohuslän? Eller är man orolig och stannar hemmavid? Kommer ni till oss så ska vi göra allt vi kan för att ni ska känna er trygga. Vi tvättar händerna (och alla områden av huset ) ofta. Handsprit och handskar finns. Alla rum har egen ingång, man behöver inte trängas med någon. Nu hoppas jag att ni kommer och ser hur fint det har blivit på den gamla sågen. 80% är nu renoverat. Resten får vänta till vi ser hur det går med Covid-19. Kom och besök oss!

Åsa

5 feb 2020 När jag skriver detta i tidig februari, stormar det utanför fönstren. Det är perfekt att sitta inne och uppdatera hemsidan för 2020.

Jag ser fram emot sommaren. Vi öppnar hotellet i början på maj 2020. Detta efter att stora renoveringar har gjorts på många rum och även parkeringen.

Men det var lite information om 2020 som jag skulle skriva.

Inköpsföreningen i Bottna Gerlesborg har 20 års fest den 29 februari. http://bottnafjorden.se/inkopsf/wp/ När det gäller att handla hållbart och lokalt så är Inköpsföreningen en förebild. Nu har man även starta en REKO ring. Vi ser fram emot detta med spänning.
Torsdags eftermiddagar är Cafe Olivia öppet för torsdags soppa 17,30 19,00.
25 februari är det semmelcafe med vår lokala bagare Johanna Nylen.

KKV har som alltid sin sommar utställning hela sommaren. Normalt öppnar utställningen vid midsommar. Kursprogrammet finns på https://kkv-b.se/category/kurser/. I sommar är det stenkurs 13-22 juli .

Nordens Ark är öppet året om https://nordensark.se/ 10-23 februari har det ett speciellt sportlovs program.

Smögen har alltid varit ett fantastiskt utflykts mål. Att bara vandra på bryggan och sen äta en räkmacka kan tyckas vara nog. Det finns dock mycket mer att se och göra i Smögen. Höstens största upplevelse är ljusinstallationerna på bryggan i höstmörkret. Klä er väl och kom för en spektakulär upplevelse. Island of light gick av stapel 13-15 september 2019.  http://islandoflight.se/sv/hem-2/ Datum för 2020 är inte publicerat än.

I Smögen kan man ta flera båtturer. En räkkryssning genom Sotekanalen med Göran Hahne och besättning hör sommaren till. http://www.soten.se/ . 

Sotekanalens dag går av stapeln  lördag  7de juli. För datum 2020 se https://www.facebook.com/Sotekanalensdag/ En folkfest för hela familjen.

En tur till Hållö fyr och vandrarhem kan göras med Hållö expressen, http://www.halloexpressen.se/?ID=2. Kom tidigt, det brukar vara många som vill åka om vädret är fint.

Icebug race från Bohus Malmön till Ramsvikslandet går av stapeln i 4-6 september 2020. https://icebugx.com/xperience-bohuslan/. Ramsvik är bara 12 km från Bottna Inn. Buss 860 går förbi Ramsvikslandet och avslutar på Smögen. Tidtabell finns på reseplanneraren . https://www.vasttrafik.se/reseplanering/reseplaneraren/

För lättare vandringar finns Bottna lederna. Bottna hembygdsförening med framförallt arbete av Leif Karlsson har kartlagt och underhållit 3 mycket fina leder med start från Bottna Sockenstuga . http://www.bottna.se/vandringsleder/

lAlt från 4 km till 7,5 km genom skog och upp på bergen för en underbar utsikt över Bottna fjorden och kulturlandskapet.

Kanske ta en promenad på Soteleden/Kuststigen i vårt område? https://www.vastsverige.com/sotenas/artiklar/artiklar-se–gora/fakta-soteleden-sv/.  Europas nordligaste bokskog är en del av etapperna. På våren och sommaren en lövad kyrka med mossbelagd matta. Helt magiskt!Anneröds naturreservat . https://www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland/besoksmal/naturreservat/annerod-hogsam.html

Sollidens handelsträdgård har flera tema dagar på året. https://solliden.nu/ Vad sägs om en berättardag om Chili? 27 mars 2020 15,00-17,00.

Kalles cup går av stapeln veckan efter midsommar. Bottna Inn är perfekt placerat för övernattning för släkten som vill heja på ungdomarna.

Musik festivalen Amaze går av stapeln den 25 juli. Vi har direkt bussförbindelse med Smögen.Se reseplaneraren och buss 860

20 km norr om oss har vi fantastiska Fjällbacka.  Ingrid Bergman älskade Fjällbacka skärgård, Camilla Läckberg skrev 10 mordmysterier baserade här. Lars Lerin köpte sommarhus i Skärgården. Vad är det som fascinerar? Kom och se för dig själv. Jag kan inte beskriva. Men jag kan visa på en guidad tur. Vår och höst tar jag gäster runt på en guidad promenad och berättar om Fjällbacka. Allt från granit, religion, Bergman och mord av Läckberg. Kontakta mig, asa@fjallbackainfo.se.

25 km norr om oss finner ni hällristningarna i Vitlycke. Ett UNESCO världsarv med ristningar från Bronsåldern.  Ingen vet exakt vad de betyder, det innebär att alla kan låta fantasin flöda och hitta sin egen uppfattning. Varför ristade man? Vem ristade? Hur lång tid tog det?

Frågorna är många.

Som ni ser finns det mycket att se och göra i området kring Bottna Inn. Vi är ett utmärkt litet hotell att bo på och göra utflykter från. Kom och bo hos oss i våra nyrenoverade rum. Alla med egen dusch och toalett. Kök finns på övervåningen i samlings lokalen. Alla har tillgång till köket som är fullt utrustat. Här kan ni förvara och laga mat. Det finns stor TV och ett bibliotek med böcker med blandat utbud. En hel del om Bohusläns historia då jag är guide och områdets historia fascinerar mig. Jag skriver en ny sida om historien och historiska sevärdheter i området. Nog för idag

Välkomna

Åsa  och Björn