Guidade turer

Vill du veta mer om norra Bohuslän? Kom då med på en guidad tur.
Jag berättar om de udda sakerna du kanske funderat på?
Varmt välkommen på en 1 timmes tur eller en hel dag. Guidar på svenska och engelska.

Kontakta Åsa via epost asa@bottnainn.se eller ring 073-07 40 056

Pennans kraft

Litteraturskatten i Bohuslän är mångfacetterad. Många är de kvinnor som skrivit om Bohuslän och blivit berömda. Emily Flygare Carlén, Hilma Angered Strandberg till Camilla Läckberg och allt emellan. Även många män!

Vi tar en dag, 27 april och låter oss färdas genom litteraturens Bohuslän, Diskuterar, lyssnar, ser och tar in bakgrunden till alla dessa berättelser.
Vi får höra Bodil Tingsby berätta om Emily Flygare Carlen, vår första deckardrottning. Vi följer även Mary Wollstonecrafts fotspår, hon anses vara feminismens moder och hennes reseskildring av Bohuslän är fascinerande läsning. Egna berättelser tar vi oss tid för, vilken är din berättelse?
Boka här

Bohuslän med breda penseldrag

Här har vi ljuset som förtrollade Arne Isaksson. Han kom rullande nerför backarna på sin cykel 1944 och stannade hela livet. Gerlesborgs konstskola som han grundade är kvar och erbjuder 2 åriga konstkurser men även kortare helgkurser. Vi besöker skolan men går på kurs hos en akvarell konstnär i Kämpersvik.

Inspirationen till många konstverk är de vidunderliga granitklipporna, de har alltid varit viktiga och användbara för bohuslänningarna. Bronsålders folket ristade båtar och figurer i bergen och på 1800 talet var det stenindustrin som sysselsatte ca 7000 människor. Nu används graniten främst för gravstenar, köksbänkar och storslagna skulpturer.
Mycket av Sveriges offentliga granitskulpturer är skapade på KKV (granne till Bottna Inn) och utställda på Udden, Vi besöker de båda. Tänk att delar av riksdagshuset tillverkades i Hunnebostrand!
Ring för att boka
© Copyright 2022 Bottna Inn - All Rights Reserved
Translate »
Call Now Button linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram